Juluppropet – för en human migrationspolitik

JulUppropet

År 2005 genomförde Sveriges kristna råd Påskuppropet för en humanare flyktingpolitik, som samlade 160 000 namnunderskrifter. Nu går kyrkorna samman i ett nytt upprop för att förmå den svenska regeringen att arbeta för en mer human migrationspolitik. 

Juluppropets tre krav är att ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv, att praktiska hinder mot familjeåterförening ska undanröjas, samt att ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro.

Namninsamlingen genomförs av Sveriges kristna råd i samverkan med Svenska missionsrådet. Juluppropet lanseras i dag och kommer att pågå fram till den 31 januari och de insamlade namnen kommer sedan att lämnas över till regeringen.

– Svenska missionsrådets engagemang för mänskliga rättigheter i olika länder, i konfliktområden, hänger tätt ihop med det som händer i Sverige, därför är det viktigt för oss att stå bakom det här uppropet, säger Anders Malmstigen, generalsekreterare på Svenska missionsrådet.

– Vi vill uppmana alla att gå in på www.juluppropet.se och skriva under uppropet!

Det går också att skriva ut namnlistor och lägga ut dem på arbetsplatser och i kyrkor. Och naturligtvis dela uppropet i sociala medier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *