Insats med stöd till folkgruppen rohingya

RRM_ADRA_245x173

Omkring 480 000 människor från folkgruppen rohingya har nu flytt våldsvågen i Myanmar över gränsen till Bangladesh.  Det som FN klassat som etnisk rensning har pågått sedan slutet av augusti, och fortfarande flyr varje dag människor över gränsen till området Cox’s Bazar i Bangladesh. Bland flyktingarna är de humanitära behoven av mat, vatten och skydd stora.

ADRA International fanns i ett tidigt skede på plats vid gränsen till Myanmar för att få en överblick över situationen för att kunna stödja flyktingarna. Organisationen har många års erfarenhet av humanitärt arbete i Bangladesh.

ADRA Sverige skickade in en ansökan till SMR om akut humanitärt stöd att förmedlas via ADRA International. I dagarna godkände Sidas humanitära avdelning RRM-ansökan. Insatsen planeras nå 12 600 människor med mat.

Folkgruppen rohingya har bott i Rakhine i västra Myanmar i generationer. 1982 gjordes de statslösa och de har länge utsatts för förföljelse.

RRM – Rapid Response Mechanism

Foto: ADRA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *