Skriv ut

Laddar Evenemang

« All Events

Handläggar- och ekonom-dagar om antikorruption och växelkurser

Detaljer

Börjar:
22 november 09:30
Slutar:
23 november 16:00

Plats

Sigtuna Folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
Sigtuna, 193 22 Sverige
+ Google Map

Arrangör

Svenska missionsrådet
Webbplats:
www.missioncouncil.se

Varmt välkommen till Sigtuna folkhögskola den 22-23 november

Tiden går snabbt och snart är det november. Då är det åter dags för SMR:s handläggar- och i år även ekonomdagar att äga rum. Under kursens första del fördjupar vi oss tillsammans i ett för medlemsorganisationer och SMR viktigt och prioriterat område, antikorruption. Vi kommer i första hand att fokusera på varför korruption uppstår, det särskilda i att upptäcka korruption i en relation två organisationer/kyrkor emellan och hur vi framåt bygger såväl våra relationer som organisationer för att förebygga korruption i sig och att hantera det om det skulle uppstå.

Dag två efter lunch kommer vi att byta spår och istället fördjupa oss i ett område där det efterfrågats både klarhet och mer samtal, nämligen hur vi hanterar växelkurser i projekt finansierade via SMR.

Dagarna kommer både innehålla extern input av bland andra Grimur Magnusson som är SMR:s handläggare på Sida CIVSAM men också ha stor tyngdpunkt på erfarenhetsutbyte SMR och medlemsorganisationerna emellan.

En kurs för mig? Fördjupningskursen riktar sig till dig, som projekthandläggare, controller, ekonom eller motsvarande på någon av SMR:s medlemsorganisationer, i första hand de som idag via SMR mottar Sidapengar, andra är välkomna i mån av plats. Vi ser gärna att ni är två personer från varje organisation, vill man skicka fler blir detta möjligt i mån av plats (meddelas efter att anmälningsdatum gått ut).

Språk: Kursen kommer huvudsakligen att hållas på svenska

Kan jag vara med enbart en del av kursen? Kursen består av två olika delar. Del ett handlar om Antikorruption och del två handlar om hantering av Växelkurser. Du kan antingen välja att vara med på hela kursen eller någon av de två delarna. Planering av resor till och från Sigtuna folkhögskola bör dock göras så du kan vara med på delarna i sin helhet.

Vi startar den 22:a klockan 9.30 med kaffe och avslutar antikorruptionsdelen med lunch den 23:e. Klockan 13.00 – 15.30 lägger vi sedan fokus på växelkurser.

Kostnad: Kursen bekostas av Sidamedel och är en del av SMR:s kapacitetsutvecklingsstöd till sina medlemsorganisationer. Om en person uteblir från kursen i sin helhet, alternativt inte nyttjar det boende eller de matbokningar som gjorts för hen, så kommer detta att faktureras dennes medlemsorganisation.

I din kursplats ingår boende i dubbelrum men det går för en extrakostnad på ca 300 kr att boka enkelrum. Dessa finns dock i begränsat antal så till dem blir det först till kvarn som gäller.

Hur och när kommer jag dit? Vi uppmuntrar kollektiva färdsätt. Det går att åka SL-buss hela vägen fram till folkhögskolan. För mer detaljerad info se http://www.sigtunafolkhogskola.se/konferens/hitta-till-oss/. Där kan du även hitta information om hur du kan boka rum på folkhögskolan redan natten till onsdag. Något som du i sådana fall står för själv.

Glöm inte: Har du någon allergi/specialkostönskemål eller eventuell funktionsvariation som är bra för oss att veta om, glöm inte att ange detta i din anmälan.

Som en del av SMR:s miljö och klimatarbete bjuds det som vanligt på vegetarisk mat till alla.

Eventuella frågor och funderingar? Tveka inte att höra av dig till kursansvarig Lisa Minnhagen.

Anmäl dig så snart som möjligt, men senast den 8 november 2017.

Anmälningsblankett:

Jag väljer att delta på kursen:

Boende:
 Del i dubbelrum Enkelrum Bor inte över
(Observera att om du väljer enkelrum debiteras du för mellanskillnadskostnaden motsvarande dubbelrum.)

Jag deltar följande måltider dag I:

Jag deltar följande måltider dag II:

Skapad: June 12, 2017 9:33
Senast uppdaterad: October 2, 2017 14:48