Skriv ut

Laddar Evenemang

« All Events

  • Det här evenemang har passerat.

Medlemsdagar 2017

Detaljer

Börjar:
31 januari 09:00
Slutar:
1 februari 16:00

Plats

Sigtunastiftelsen
Sigtuna , Sverige + Google Map

Arrangör

Svenska missionsrådet
Webbplats:
www.missioncouncil.se

Medlemsdagarna 2017: ”De globala målen och vägen från år 33 eKr till 2030 eKr”.

Vi hälsar alla SMR:s medlemmar varmt välkomna till Medlemsdagarna i Sigtuna 31 januari – 1 februari 2017! Kika på vår medlemsdagsfilm där Niklas försöker orientera sig fram!

MO_dagar_film_245x173Med ”De globala målen – och vägen från år 33 eKr till 2030 eKr” som tema vill vi ge inspiration för att arbeta med global hållbar utveckling med grund i SMR:s vision och medlemsorganisationers identitet, uppdrag och arbete. Tillsammans vill vi skapa en mötesplats för samtal, erfarenhetsutbyte och fördjupning om våra mål som organisationer, hur de relaterar till de 17 globala målen som världen har enats om att uppnå till år 2030 – och hur vi når dit.

Anders Kompass kommer och delar sin syn på det globala läget, civilsamhällets roll för de globala målen och personliga tankar om tro och mänskliga rättigheter.

Vi vill göra nedslag i frågor som:

  • Hur ser det globala läget ut 2017 i relation till de globala målen?
  • Vad innebär Jesu sändningsord för oss som organisationer idag?
  • Vad är våra drivkrafter i arbetet för de globala målen?
  • Vad finns det för goda exempel i SMR:s och medlemsorganisationernas arbete för social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet?
  • På vilka sätt kan religion och religiösa aktörer bidra till en hållbar utveckling där de mänskliga rättigheterna respekteras?

Liksom förra året har vi förmånen att samlas i Sigtunastiftelsens fantastiska lokaler och mötas till gemensamma samlingar, bön, parallella fördjupningspass i teori och praktik, samtal och gemenskap.

I år har vi preliminärbokat boende både på Stiftelsen men även på Sigtuna Folkhögskola som ligger i närheten av stiftelsen. Allt för att få plats!

Sista anmälningsdagen var den 15 december, vilket vi nu passerat. Vi kan fortfarande ta emot din anmälan som daggäst, men det kan vara problem att hitta boende. Kontakta Ann Sundell om du önskar delta så kan sätter vi upp dig på väntelista och försöker lösa boendet. Skriv dina kontaktuppgifter, om du har allergier, och om du önskar boende eller ej.

Observera att vid återbud efter den 17 januari 2017 debiterar vi dig för eventuella kostnader för boende och mat.

 

Skapad: October 25, 2016 10:54
Senast uppdaterad: December 16, 2016 9:51