Lediga Jobb

Vi söker en samordnare

Svenska missionsrådet samlar 34 svenska medlemsorganisationer som arbetar tillsammans inom ett stort nätverk av internationella samarbetsorganisationer.

Vi deltar aktivt i svenska och internationella nätverk för utvecklingsfrågor och ekumenik och är en ledande aktör i det svenska civilsamhället när det gäller religion och utveckling, religions- och övertygelsefrihet och organisationsutveckling för trosbaserade utvecklingsaktörer.

Sedan 1980 är Svenska missionsrådet ramorganisation till Sida och en viktig del av vårt uppdrag handlar om att förmedla bidrag till våra medlemsorganisationer för utveklingssamarbete i ett 50-tal länder. Vi är även sedan 2014 en strategisk partner till Sida för humanitärt arbete och förmedlar utifrån det bidrag till humanitära insatser. Sammanlagt förmedlar vi under 2018 c:a 200 milj. kr i bidrag till våra medlemsorganisationer varav 75 % går till långsiktiga utvecklingsinsatser.

På Svenska missionsrådet ansvarar enheten för internationellt utvecklingssamarbete för all bidragsförmedling till utvecklingsinsatser och humanitära insatser.

För utvecklingssamarbetet har vi ett avtal med CIVSAM – enheten för det civila samhället på Sida. Anslaget styrs av Sveriges strategi för stöd genom svenska organisationer i det civila samhället. Vi söker nu dig som vill gå in som samordnare för detta anslag. Tjänsten är ett vikariat.

Tjänstebeskrivning
Du samordnar arbetet kring CivSam-anslaget, vilket innebär att du processleder arbetet med analys, uppföljning och resultatrapportering samt arbetet med ansökan och rapport till Sida. Du deltar även i handläggning och kvalitetssäkring av arbetet. För att driva arbetet framåt har du kontakter med Sida, UD och medlemsorganisationer.

Du är också med i planering och genomförande av kapacitetsutveckling riktad till våra medlemsorganisationer och deras lokala samarbetspartner samt uppföljning och utvärdering av verksamheten. I tjänsten ligger koordinering av uppföljningsresor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är van att leda processer och projekt, är strukturerad, håller deadlines och tar stort ansvar för ditt eget arbete. Du behöver kunna hålla flera processer igång parallellt. Du har god analytisk förmåga och är bra på att formulera dig i skrift, en vana av att författa och formulera rapporttexter är ett krav.

För att trivas i enheten behöver du ha god samarbetsförmåga, vara prestigelös samt ha vana av att ta emot och ge feedback.

  • Akademisk utbildning med internationell inriktning
  • Arbetslivserfarenhet inom internationellt utvecklingsarbete, gärna inom rättighetsbaserat arbete, demokrati och folkrörelsebistånd
  • Kunskap och erfarenhet av kyrkors och kristna organisationers internationella arbete.
  • Goda språkkunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift

Du blir del av en enhet på tio personer och rapporterar till enhetsansvarig för internationellt utvecklingssamarbete.

Meriterande: Språkkunskap i franska eller andra språk inom vårt internationella verksamhetsområde.

Då Svenska missionsrådet är en sammanslutning av kyrkor och kristna organisationer önskar vi att du är förankrad i dessa sammanhang och har god förmåga att samarbeta med människor med olika bakgrund och troserfarenhet. Personlig förankring i en kristen gemenskap är en tillgång.

Anställning
Tjänsten är ett vikariat  på heltid med tillträde 1 september 2018  till och med 31 juli 2019.

Är du intresserad
Skicka in CV och ditt personliga brev som beskriver varför du är rätt person för jobbet till ansokan@missioncouncil.se senast 24 maj 2018. Märk ”CivSam”

Kontaktpersoner
Anders Malmstigen, Generalsekreterare, 08-453 68 96
Linda Jägerskog, Kansli- & HR chef, 08-453 68 86

Fackliga representanter:
Vision: Lennart Nolvall, lennart.nolvall@missioncouncil.se 08-453 68 52
Akademikerna: Lisa Minnhagen, lisa.minnhagen@missioncouncil.se 08-453 68 56

Vi är anslutna till Arbetsgivaralliansen som tecknat kollektivavtal med Vision, Kommunal och Akademikerförbunden

Svenska missionsrådet har sina lokaler belägna vid vattnet i Alvik och delar kontorslokaler tillsammans med ett flertal andra idéburna organisationer.